לחם שיבולת שועל עם זרעים ופירות יבשים
- yanagoldfit
- 28 במאי 2019
- זמן קריאה 2 דקות

אחת הסיבות, שגורמת לנו לוותר על ארוחת הבוקר היא, שפשוט אין לנו זמן להכין אותה בבוקר וגם אין לנו זמן לשבת לאכול אותה.
לכן חשוב שזמן ההכנה של הארוחה יהיה קצר וכדאי, שאפשר יהיה לקחת אותה לדרך.
אחת האופציות לארוחת בוקר מזינה וטעימה שאני מאוד אוהבת - לחם שיבולת שועל עם זרעים ופירות יבשים.
אני מכינה אותו בדרך כלל במוצ"ש ויש לי ארוחת בוקר מוכנה לשבוע קדימה.
.
קבלו את המתכון ממש קל להכנה:
זמן אפיה כ-60 דקות
מרכיבים:
- כוס אחת של גרעיני חמניות
- חצי כוס זרעי פשתן (לא טחון)
- חצי כוס אגוזי לוז / או כל סוג אחר
של אגוזים או גרעינים שאתם אוהבים
- 1.5 כוסות של שיבולת שועל
- 4 כפות סובין חיטה
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר קוקוס (או סירופ מייפל, או
כמה טיפות של סטיביה)
- 3 כפות שמן צמחי – אני משתמשת
בשמן זרעי ענבים או שמן קוקוס
- 1.5 כוסות מים
אני מוסיפה (אתם לא חייבים, אם לא אוהבים) חצי כוס של פירות יבשים (מה שיש בבית ומה שאוהבים -צימוקים, חמוציות או שזיפים מיובשים חתוכים)
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבים היטב. מעבירים את הבצק לתוך התבנית המשומנת .(אני מחלקת את הכמות ל2 תבניות אפיה אינגליש קייק)
משאירים את הבצק בתוך התבנית למשך שעתיים, אם יש זמן, עדיף יותר, כדי לתת זמן לשיבולת שועל ולזרעי פישטן לספוג את הנוזלים וכדי שהלחם יהיה דחוס ולא יתפרק בזמן החיתוך.
מחממים את התנור ל 175-180 מעלות. אופים 20 דקות. אחרי זה מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הלחם בזהירות על דף נייר אפייה משחררים אותו מהתבנית ומחזירים את הלחם שוב לתנור. אופים עוד 30-40 דקות. חשוב לתת ללחם להתקרר לגמרי לפני החיתוך.
אפשר לאחסן את הלחם במיכל סגור ולשמור במקרר עד 5 ימים.
Comments